top of page

Een energieleverancier kiezen is eenvoudig


energieleverancier

Het kiezen van een nieuwe energieleverancier is eigenlijk heel eenvoudig. In dit artikel vind je een paar belangrijke punten om op te letten.

Bekijk wat je momenteel uitgeeft.

Controleer eerst jouw huidige energierekening. Daarop kun je zien hoeveel je de afgelopen tijd voor electriciteit en gas hebt betaalt. Dit is belangrijk want deze informatie hebt je nodig voor het vergelijken van energieleveranciers.

Doe onderzoek naar jouw behoeften.

Als consument ben je vrij om een energieleverancier naar keuze te kiezen. Er zit echter wel een verschil in groene en grijze energie. Stel dat je meer waarde hecht aan duurzame energie, dan is het verstandig om groene energieleveranciers te vergelijken. Alle informatie is voor iedereen te vinden op energievergelijkingssites, zoals bijvoorbeeld de achtergrondinformatie en de contactgegevens van de verschillende energieleveranciers.

Bereken de besparing

Het is belangrijk om de huidige energierekening erbij te houden. Zo kan je eenvoudig uitrekenen hoe groot de besparing zal zijn, indien je daadwerkelijk overstapt. Het draait bij overstappen voornamelijk om de hoogte van de welkomstpremie. De welkomstpremie is een vooraf bepaald bedrag dat vaak na afloop van een jaar door een energieleverancier wordt uitbetaald aan de nieuwe klant.

Hoe werkt overstappen?

Wanneer je klaar bent om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier, dan sluit je een nieuw contract af. De nieuwe energieleverancier zal het oude contract bij de energieleverancier opzeggen. De voorwaarden van de energieleverancier functioneren als jouw nieuwe energiecontract.

Wat verandert er?

De vrijemarkt zorgt ervoor dat consumenten ergens elders energie & gas tegen een lagere prijs kunnen afnemen. Een nieuwe energiecontract kan daardoor een besparing op jouw energie en gas rekeningen opleveren.

Gezien je met een ander bedrijf te maken krijgt, is het mogelijk dat de kwaliteit van de klantenservice zal veranderen. Hou hier dus rekening mee! Het is aan te raden om de energieleveranciersbeoordelingen te lezen. Daar vind je binnen een oogopslag wat andere klanten van het energiebedrijf vinden.

Wat blijft er hetzelfde?

Er zal geen moment onstaan waar je zonder gas of stroom kunt te zitten. Veel mensen zijn hier onterecht bang voor. Het is eigenlijk feitelijk onmogelijk om zonder gas of stroom te komen te zitten. Ook verandert er niks aan de kabels. Waardoor overstappen slechts een administratief proces is.

Jouw lokale netbeheer is verantwoordelijk voor het leveren van energie & gas. Hier zal niks aan veranderen. Als je overstapt van energie, dan stap je over van energiebedrijf en niet van netbeheer. Pas als je zou verhuizen naar een andere plaats, waar een andere netbeheerder actief is, dan kan dit mogelijk veranderen.


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Connect
  • Google+ Long Shadow
  • Facebook Long Shadow
  • LinkedIn Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
bottom of page